Dirigent

Sander Vredenborg

Als dirigent wil ik mijn muzikanten en luisteraars inspireren. Ik probeer door middel van klanken je te laten verbeelden of juist bestaande beelden te verklanken. Tijdens repetities staan de individuele ontwikkeling en groepsklank centraal. Daarnaast is er ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuwe samenwerkingen binnen muziek en kunst of daarbuiten.

Naast chefdirigent van Het Nederlands Filmorkest en Symfonieorkest Helmond-Venray ben ik regelmatig actief als project- en interimdirigent bij verschillende studentenorkesten en aan verschillende conservatoria. 

 

Het Nederlands Filmorkest

Vanaf september 2019 ben ik dirigent van Het Nederlands Filmorkest. Dit gezellige en goede show-symfonieorkest is oorspronkelijk begonnen als strijkorkest met piano en slagwerk. Voor verschillende programma's werken we samen met popmusici, zangers en/of solisten. We spelen bekende, onbekende en zelfs nieuwe filmmuziek, altijd gepaard met goed professioneel beeldmateriaal. Kortom; een lust voor oor en oog! 

www.filmorkest.nl

 

Symfonieorkest Helmond-Venray

Sinds augustus 2015 ben ik dirigent van Symfonieorkest Helmond-Venray. We brengen 3 gevarieerde programma's per seizoen, van klassieke muziek tot pop en film. Bovendien werken we regelmatig samen met andere orkesten, koren, muziekscholen en professionele solisten. De genres, verschillende klankkleuren en muzikale uitdagingen omarm ik met beide handen. 

www.sohv.nl